Shipmodul Miniplex-Lite

  • Shipmodul Miniplex-Lite
Voorraad:
Binnen 5-7 werkdagen in huis
Model:
0107
Merk:
Shipmodul
Prijs
176,90
Excl. BTW: € 146,20
Nog niet beoordeeld Geef beoordeling

De MiniPlex-Lite is de meest eenvoudige en probleemloze NMEA multiplexer. Met als uitgangspunt de bewezen technologie van onze bestaande multiplexers hebben we de MiniPlex-Lite ontwikkeld als een eenvoudige, robuste multiplexer die gemakkelijk is te installeren, zonder moeilijke configuratie.

Er is geen noodzakelijke configuratie, geen gedoe met baudrates. Gewoon de USB kabel in een vrije poort steken, de CD met stuurprogramma laden en een paar klikken later is de MiniPlex-Lite operationeel. De instrumenten zijn gemakkelijk aan te sluiten d.m.v. klemverbindingen en bijgeleverd gereedschap.
De MiniPlex-Lite kan rechtstreeks op de USB poort van een computer worden aangesloten en werkt met alle bestaande navigatiesoftware via de virtuele COM poort die door het stuurprogramma wordt gecreëerd.

De MiniPlex-Lite is echter geen zelfstandige multiplexer en kan alleen in combinatie met een computer gebruikt worden.

Een unieke mogelijkheid van de MiniPlex-Lite is de automatische detectie van de communicatiesnelheid op ingang 3. Deze ingang detecteert automatisch of er een gewoon navigatie instrument is aangesloten (4800 bps) of een AIS ontanger die op een hogere snelheid communiceert (38400 bps).

De combinatie van de MiniPlex-Lite en de virtuele COM poort is speciaal toegerust voor het verwerken van NMEA data, in tegenstelling tot generieke Serieel <-> USB converters. Er is een galvanische scheiding op alle ingangen, volledig conform de NMEA standaard. En de bekende problemen zoals onderbrekingen in de NMEA datastroom of het detecteren van niet bestaande muizen door Windows XP/2000 komen ook niet voor.
Iedere poging van Windows om Plug & Play apparaten te detecteren op onze virtuele COM poort wordt geblokkeerd door het stuurprogramma. De MiniPlex-Lite is een probleemloze Plug & Play oplossing. Envoudig inpluggen, een paar muisklikken en de zaak draait!

De MiniPlex-Lite werkt volledig transparant. Binnenkomende data wordt gebufferd en als complete NMEA zinnen doorgezonden naar de computer.
Data afkomstig van de computer, zoals koersinformatie voor een stuurautomaat, is beschikbaar op de NMEA uitgang. De multiplexer zendt geen informatie van de eigen ingangen naar de eigen uitgang, de gebruikte navigatiesoftware is verantwoordelijk voor het doorsturen van geselecteerde NMEA data.

De communicatiesnelheid tussen de MiniPlex-Lite en de computer is veel hoger dan de gebruikelijke snelheden bij NMEA. Daarom zal er ook nooit een overflow optreden of data verloren gaan. Ook wanneer er koersinformatie of waypoints van de computer naar de MiniPlex-Lite worden gestuurd, zal een eventuele overflow worden ondervangen door de zgn. datatransportbesturing. Dit is een optie die bij de meeste navigatiesoftware kan worden ingesteld bij de communicatie opties. Kies hier dan voor 'Hardware'.

Specificaties:
Voedingsspanning: Wordt gevoed via USB poort.
Opgenomen stroom: 30mA (max. 80mA bij volle belasting op de NMEA uitgang)
Ingangen: 3 x NMEA-183/RS-422, galvanisch gescheiden. Ingang 3 detecteert automatisch 4800 bps of 38400 bps voor AIS ontvangers.
Uitgangen: 1 x NMEA-183/RS-422 voor een repeater display of stuurautomaat.
Computer interface:     Bidirectionele USB poort, maakt een virtuele COM poort aan met optionele datatransportbesturing.
Buffers: Ingang 1,2 en USB poort: 128 karakters,
Ingang 3: 256 karakters.
Snelheid NMEA in: 4800 bps (4800/38400 op ingang 3)
Snelheid NMEA uit: 4800 bps
Snelheid via USB poort: 57600 bps
Afmetingen: 97 x 79 x 28 mm

Geef beoordeling
Bestand Grootte
miniplex-lite.pdf 1.58MB Download

Eerder bekeken

Shipmodul Miniplex-Lite

Shipmodul Miniplex-Lite

176,90

Excl. BTW: 146,20

Binnen 5-7 werkdagen in huis