Mastervolt Alpha en Alpha Compact Dynamo serie

Mastervolt Alpha en Alpha Compact Dynamo serie

Snel de accu(’s) weer vol

De reeds aanwezige dynamo van de hoofdmotor is ontworpen om de startaccu te laden. Hierdoor is deze combinatie niet ideaal om ook andere accu’s snel en volledig te laden. Zeker als u de accu’s in korte tijd wilt laden, of als de accu’s wat meer stroom vragen.

U heeft dan twee mogelijkheden:
De standaard dynamo voorzien van een Mastervolt laadregelaar. Deze laadregelaar zorgt ervoor dat de bestaande dynamo volgens de 3-traps laadmethode presteert in plaats van de traditionele 1-traps, waardoor de accu’s sneller geladen worden met een kortere draaitijd.
U kunt ook kiezen voor een krachtige tweede Mastervolt Alpha dynamo met laadregelaar. Deze combinatie is speciaal ontwikkeld voor het laden van de gebruikersaccu’s. Daarmee kunt u de laadklus in korte tijd klaren, zodat de motor ook echt uit kan als u op de bestemming bent.

Alpha Compact dynamo’s zijn geoptimaliseerd voor een continu hoge vermogensafgifte in energieopslag toepassingen. In combinatie met onze Alpha Pro laadregelaars ontstaat een complete en krachtige laadoplossing. De dynamo’s zijn geschikt voor het laden van alle accutypes, inclusief Lithium Ion.

De automotive uitvoering biedt vele voordelen. Veel fabrikanten bieden een voorbereiding voor een tweede dynamo aan, beter bekend als PTO (Power Take Off) optie. Zo breidt u het systeem snel en eenvoudig uit met een tweede dynamo. Daarnaast kan de standaard dynamo worden vervangen door de Alpha Compact, waarmee u een krachtige 3-traps laadfunctie en MasterBus aansluiting krijgt.

De krachtige kant-en-klare oplossing

In vergelijking met traditionele dynamo’s biedt de Alpha Compact een lager gewicht, kleinere afmetingen en een lager brandstofverbruik. De open constructie en dubbele interne ventilatoren maken dit mogelijk. De geïntegreerde temperatuursensor regelt de bedrijfstemperatuur.

Modellen

De Alpha Compact serie bestaat uit 7 modellen in 12 V en 24 V. De modellen met toevoeging “VP” passen perfect op Volvo Penta motoren. Het vinden van een passende dynamo voor een specifieke toepassing kan een hele uitdaging betekenen. Neem dan contact op met Mastervolt, wij helpen u graag verder.

Accessoires

De Alpha Compact 14/200 en de Alpha Compact VP modellen zijn standaard voorzien van een multi-groef poelie. Voor de resterende modellen biedt Mastervolt een assortiment multi-groef poelies aan.

Toepassingen

Wereldwijd inzetbaar in mobiele, maritieme, infrastructuur en industriële toepassingen.

Kenmerken

 • Kant-en-klare oplossing, inclusief Alpha Pro III laadregelaar.
 • Geschikt voor hoge omgevingstemperatuur.
 • Gepatenteerd magnetisch ontwerp.
 • Tot 40 % lichter en 25 % compacter dan conventionele dynamo’s.
 • Tot 30 % minder brandstofverbruik.
 • Hoge laadstroom ook bij stationair toerental.
 • Kabel en elektronica beschermd tegen olie, vuil en vocht.
 • Breed assortiment accessoires beschikbaar.
 • Original Equipment kwaliteit met 2 Jaar volledige garantie.

Alpha dynamo serie

 • Snel en volledig laden van start- en service-accu’s.
 • Voeding voor alle verbruikers.
 • 12 V en 24 V uitvoeringen.
 • 75 A tot 150 A laadstroom.

De laadregelaar past de laadspanning automatisch aan bij dreigende gasvorming of oververhitting. Lage omgevingstemperaturen zijn ook geen probleem; de elektronica regelt permanent de juiste spanning om de accu(’s) optimaal te laden of te onderhouden.

Alpha Pro MBIII laadregelaars

De Alpha Pro MB kan worden aangesloten op het MasterBus CANBus systeem voor eenvoudige uitlezing middels een MasterView touchscreen paneel. In een MasterBus systeem wordt de spanningsval via de accukabel, en de accutemperatuur automatisch gecompenseerd. Zo wordt de laadperiode verkort zonder extra kabels te installeren.

Alpha Pro laadregelaars

 • Alpha dynamokit met aansluitkabel.
 • B-uitvoering voor dynamo’s van het merk Bosch, geleverd met plug & play aansluiting.

Door gebruik te maken van een Battery Mate of laadstroomverdeler kunt u heel simpel met behulp van de Alpha dynamo twee of drie accusets tegelijkertijd laden.