Mastervolt Dynamo/Alpha Pro

Mastervolt Dynamo/Alpha Pro

Snel de accu(’s) weer vol

De reeds aanwezige dynamo van de hoofdmotor is ontworpen om de startaccu te laden. Hierdoor is deze combinatie niet ideaal om ook andere accu’s snel en volledig te laden. Zeker als u de accu’s in korte tijd wilt laden, of als de accu’s wat meer stroom vragen.

U heeft dan twee mogelijkheden:
De standaard dynamo voorzien van een Mastervolt laadregelaar. Deze laadregelaar zorgt ervoor dat de bestaande dynamo volgens de 3-traps laadmethode presteert in plaats van de traditionele 1-traps, waardoor de accu’s sneller geladen worden met een kortere draaitijd.
U kunt ook kiezen voor een krachtige tweede Mastervolt Alpha dynamo met laadregelaar. Deze combinatie is speciaal ontwikkeld voor het laden van de gebruikersaccu’s. Daarmee kunt u de laadklus in korte tijd klaren, zodat de motor ook echt uit kan als u op de bestemming bent.

Alpha dynamo serie

  • Snel en volledig laden van start- en service-accu’s.
  • Voeding voor alle verbruikers.
  • 12 V en 24 V uitvoeringen.
  • 75 A tot 150 A laadstroom.
  • Standaard met Alpha Pro of Alpha Pro MB laadregelaar, voor optimale prestaties en behoud van uw accu’s.

De laadregelaar past de laadspanning automatisch aan bij dreigende gasvorming of oververhitting. Lage omgevingstemperaturen zijn ook geen probleem; de elektronica regelt permanent de juiste spanning om de accu(’s) optimaal te laden of te onderhouden.

Alpha Pro MB laadregelaars

De Alpha Pro MB kan worden aangesloten op het MasterBus CANBus systeem voor eenvoudige uitlezing middels een MasterView touchscreen paneel. In een MasterBus systeem wordt de spanningsval via de accukabel, en de accutemperatuur automatisch gecompenseerd. Zo wordt de laadperiode verkort zonder extra kabels te installeren.

Alpha Pro laadregelaars

  • Alpha dynamokit met aansluitkabel.
  • B-uitvoering voor dynamo’s van het merk Bosch, geleverd met plug & play aansluiting.

Door gebruik te maken van een Battery Mate of laadstroomverdeler kunt u heel simpel met behulp van de Alpha dynamo twee of drie accusets tegelijkertijd laden.