Mastervolt Mass Combi Ultra

Uw eigen krachtcentrale: altijd en overal stroom

De nieuwe standaard in energiesystemen

Mastervolt, de Nederlandse pionier in off-grid elektrische systemen, presenteert met trots de nieuwe Mass Combi Ultra serie: een compacte omvormer/ladercombinatie met een intelligent omschakelsysteem, een extreem efficiënte MPPT solar laadregelaar en een aparte tweede lader, verenigd in een stevige, hoogwaardige behuizing die makkelijk te installeren is.
Als gevolg van de immer groeiende vraag naar hoge capaciteit en meer comfort worden systemen steeds complexer. Vanuit dit oogpunt keerde het team van Mastervolt terug naar de tekentafel om vanuit de basis het optimale product te ontwerpen dat aan zowel de huidige als toekomstige eisen zou voldoen. Met de Mass Combi Ultra heeft Mastervolt alle veelvoorkomende eisen voor elektrisch systemen geïntegreerd in één product. Hierdoor is de installatie vereenvoudigd, zijn de kosten gereduceerd en de prestaties geoptimaliseerd.
Modernste technologie
De Mass Combi Ultra bevat revolutionaire technologie, ontwikkeld door Mastervolt’s eigen ontwerpteam. Hoogtepunten zijn onder andere de nieuwste V6 hoogfrequente omvormingstechnologie in combinatie met een extreem snelle en krachtige DSP besturing.
Deze complexe technologie leidt tot substantiële gebruikersvoordelen zoals een lage nullast die voorkomt dat accu’s worden uitgeput en een extreme piekvermogenscapaciteit waardoor hoge verbruikers zoals airconditioning makkelijk kunnen opstarten zonder spanningsdips of lichtflikkeringen. Een ander groot voordeel is de hoge efficiëntie. Hierdoor is de Mass Combi Ultra het meest complete product in zijn klasse.
Mass Combi Ultra in een Mastervolt systeem
Uiteraard past de nieuwe Mass Combi Ultra perfect in een Mastervolt systeemopzet. U verbindt makkelijk alle componenten via MasterBus en kunt uw installatie volledig intuïtief bedienen en monitoren. Dat kan al met één MasterView Easy touchscreen. Daarop leest u alle informatie van de Combi, van de accu’s en van andere bronnen als generator, netstroom of zonnepanelen en regelt u de bediening. Het systeem is ook geschikt voor Digital Switching, het decentrale digitale schakelsysteem van Mastervolt.

Geruisloze werking

De Mass Combi Ultra heeft een hoog rendement hetgeen in combinatie met het Active Optima Cooling concept zorgt voor minimaal gebruik van de ventilator. Het geavanceerde thermische ontwerp zorgt voor optimale prestaties wanneer dat nodig is, en stilte wanneer u dat wilt. De Combi kan tot 50% van de laadstroom of het omvormervermogen leveren zonder ventilatorkoeling. Dit is ‘s nachts ideaal, als er weinig stroom wordt verbruikt zal de ventilator niet draaien en werkt de Combi geruisloos. Als maximaal vermogen nodig is of wanneer het erg warm is rondom de Combi, regelt het Active Optima Cooling concept de ventilatorsnelheid lineair, waardoor deze nooit onnodig te hard draait of het bewuste ‘tikkende’ geluid maakt.

Hoger rendement uit zonne-energie
Aan de DC zijde heeft de Mass Combi Ultra interessante eigen­schappen zoals een solar ingang en een onafhankelijke tweede laderuitgang. Mastervolt heeft haar ervaring in netver­bonden solar-oplossingen gebruikt om een superefficiënte, geïntegreerde MPPT solar laadregelaar te ontwikkelen. Vergeleken met de meeste solar laadregelaars op de markt, biedt de MPPT een veel hoger rendement uit zonne-energie voor het opladen van de accu’s.

Twee AC ingangen
De Mass Combi Ultra heeft twee aparte AC ingangen voor de generator en netstroom, beide ingesteld om om te gaan met de specifieke eigenschappen van de stroombronnen. Door de supersnelle besturing verloopt de overgang van en naar de omvormer uiterst soepel. Hierdoor genieten gebruikers van ononderbroken stroom, dus zonder flikkeringen of het uitvallen van gevoelige apparatuur zoals computers.

Parallel en 3-fasewerking
De Mass Combi Ultra biedt niet alleen ‘stand-alone’ functionaliteit maar ook parallelgebruik en 3-fasewerking voor grotere applicaties tot wel 35 kW.              
Uitzonderlijke prestaties

Uitzonderlijke prestaties
De Mass Combi Ultra 24/3500-100 kan continue 3500 W omvormerstroom bieden bij 40 °C en biedt een piekvermogen van 200%. Daarnaast komt de Mass Combi Ultra met de krachtigste acculader in zijn klasse, met een ongeëvenaarde 100 A bij de maximale laadspanning, waardoor de hoofdaccu extreem snel geladen wordt.

Onafhankelijke 2e lader
Alle Mass Combi Ultra’s hebben een geïntegreerde tweede lader, die in de meeste gevallen zowel 12 V als 24 V accu’s kunnen laden. Een handige functie die installatie makkelijker maakt en de kosten reduceert.

Optimaal gebruik van accu’s
Op basis van Mastervolt’s jarenlange ervaring met accu’s bezit de Mass Combi Ultra een aantal eigenschappen die ervoor dat u zoveel mogelijk profijt haalt uit uw accu’s, dat wil zeggen maximale energie en levensduur. Belangrijke voorbeelden hiervan zijn de pure, rimpelloze DC spanning die onnodige opwarming van accu’s voorkomt, en de lage no-load die ervoor zorgt dat elke Ah in uw accu zinvol besteed wordt.

Stroom zoals thuis
De Mass Combi Ultra heeft twee aparte AC uitgangen. Eén van de twee uitgangen wordt permanent gevoed om vermogen te leveren aan essentiële verbruikers, zoals koelkasten en audioapparatuur. De andere uitgang is voor minder essentiële verbruikers, zoals een boiler die automatisch uitgeschakeld kan worden met het doel om de eerste verbruikers altijd te kunnen blijven bedienen.
Aansluitgemak

Aansluitgemak
De speciaal ontworpen aansluitingen zijn geoptimaliseerd voor de installateur. Installatie van de Mass Combi Ultra is snel en simpel door een logische configuratie, solide terminals en het feit dat wartels overbodig zijn gemaakt.

Mastervolt Mass Combi Ultra 12/3000-150 (230V)

Mastervolt Mass Combi Ultra 12/3000-150 (230V)

3.706,23

Excl. BTW: 3.063,00

Binnen 5-7 werkdagen in huis

Mastervolt Mass Combi Ultra 24/3500-100 (230V)

Mastervolt Mass Combi Ultra 24/3500-100 (230V)

4.133,36

Excl. BTW: 3.416,00

Binnen 5-7 werkdagen in huis

Mastervolt Mass Combi Ultra 48/3500-50 (230V)

Mastervolt Mass Combi Ultra 48/3500-50 (230V)

4.133,36

Excl. BTW: 3.416,00

Binnen 5-7 werkdagen in huis