Shipmodul MiniPlex-BUF

  • Shipmodul MiniPlex-BUF
Voorraad:
Binnen 5-7 werkdagen in huis
Model:
0111
Merk:
Shipmodul
Prijs
356,90
Excl. BTW: € 294,96
Nog niet beoordeeld Geef beoordeling

De MiniPlex-BUF is een geavanceerde NMEA buffer/splitter met één ingang en zeven uitgangen, ontworpen om probleemloos NMEA data van één bron aan meerdere apparaten aan te bieden.

Het aangeboden NMEA signaal wordt versterkt tot het juiste NMEA niveau waardoor de aangesloten apparaten een signaal ontvangen dat voldoet aan de NMEA standaard.

Volledig geïoleerde in- en uitgangen zorgen ervoor dat aardlussen worden geëlimineerd. De uitgangen zijn kortsluitvast, waardoor één of meerdere kortgesloten uitgangen geen invloed hebben op het transport van NMEA data naar de overige uitgangen.
Technische eigenschappen
Gangbare buffers bieden meestal meerdere uitgangen met een gemeenschappelijke, geïsoleerde voeding. Hierdoor zijn de uitgangen wel gescheiden van het boordnet, maar onderling zijn ze nog steeds verbonden. De MiniPlex-BUF heeft volledig geïsoleerde uitgangen, ieder met hun eigen galvanisch gescheiden voeding. Hiedoor zijn de uitgangen compatibel met ieder soort ingang; geïsoleerd of niet, differentieel (RS-422) of geaard (RS-232).
NMEA Ingang
De MiniPlex-BUF heeft een galvanisch geïsoleerde ingang met een high-speed optocoupler. De ingang is in staat om signalen tot 38400 baud te verwerken en voldoet volledig aan de NMEA standaard, waardoor bij lange kabels of een hoog stoorniveau nog een betrouwbare signaaloverdracht gegarandeerd is. Door de isolatie worden ongewenste aardlussen tussen het aangesloten apparaat en de buffer voorkomen. De buffer is bestand tegen foutspanningen tot 1500V.
NMEA Outputs
De MiniPlex-BUF heeft 7 volledig geïsoleerde uitgangen, ieder met een eigen opto-coupler en galvanisch gescheiden voeding. Hierdoor zijn de uitgangen volledig zwevend zodat ze probleemloos met ieder soort ingang verbonden kunnen worden. Elke uitgang past zich automatisch aan aan het type ingang waarmee hij verbonden is, waarbij het niet uitmaakt of deze enkeldraads of differentiëel is. Zelfs een verbinding met een geaarde RS-232 ingang op een computer is geen probleem en heeft geen invloed op de andere uitgangen.
Isolatie
De MiniPlex-BUF biedt maar liefst drie barrieres tegen aardlussen. De eerste barriere is de geïsoleerde ingang, de tweede barriere wordt gevormd door de geïsoleerde uitgangen en de derde barriere door de geïsoleerde voeding op iedere uitgang.
Defect proof
Een belangrijk voordeel van volledig geïsoleerde uitgangen is dat een kortsluiting op één of meerdere uitgangen geen invloed heeft op het signaal op de overige uitgangen. Dit betekent een maximale garantie dat het NMEA signaal bij de aangesloten apparaten aankomt.

Al deze eigenschappen maken de MiniPlex-BUF een van de veiligste en gemakkelijkst te installeren buffers.

Technische specificaties:
Voedingsspanning: 8-35VDC, beveiligd tegen verkeerde polariteit
Stroomopname:
12V: 60mA (165mA max. bij volle belasting op de talker poorten)
24V: 35mA (90mA max. bij volle belasting op de talker poorten)
Ingang: Galvanisch gescheiden en compatibel met NMEA-183, NMEA-183HS, IEC61162-1&2, RS-422 en RS-232
Ingangsspanning +/-2 tot +/-30V
Ingangsweerstand: > 800 Ohm
Uitgangen: 7 galvanisch gescheiden uitgangen en compatibel met NMEA-183, NMEA-183HS, IEC61162-1&2, RS-422 en RS-232
Uitgangsspanning: min. +/-4V onbelast, min. +/-2.3V met 200 Ohm belasting (4 listeners)
Communicatiesnelheid: 110 - 38400 Baud
Afametingen: 138 x 62 x 30mm
Behuizing: ABS met vlamvertrager  

Geef beoordeling

Eerder bekeken

Shipmodul MiniPlex-BUF

Shipmodul MiniPlex-BUF

356,90

Excl. BTW: 294,96

Binnen 5-7 werkdagen in huis